Home Actualitate Florin Cocargeanu: „30% din banii publici pentru sport vor merge la copii şi juniori!”

Florin Cocargeanu: „30% din banii publici pentru sport vor merge la copii şi juniori!”

by Antonia Mocanu
0 comment

Viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu a făcut o postare pe pagina personală de socializare referitoare la banii publici pentru sport.

„Încă de la intrarea în cursa pentru administraţia locală, unul dintre obiectivele mele l-a reprezentat o mai bună eficientizare şi transparenţă în direcţionarea banilor publici către sport şi pentru încurajarea performanţelor sportive, mai ales la nivelul juniorilor.

Mă bucur că acum, datorită unui proiect de lege iniţiat de deputatul USR Tudor Pop, primăriile vor fi obligate să investească 30% din banii publici alocați sportului către susținerea programelor și secțiilor sportive de copii și juniori. Vorbim despre sume de șapte ori mai mari decât alocau, în medie, administrațiile locale în anul 2019.

De prevederile noii Legi vor beneficia atât cluburile de drept public, cum ar fi Club Sportiv Municipal Constanţa, dar şi cele private sau şcolare.

Cu aceşti bani, copiii și juniorii vor putea să facă sport de performanță în condiții decente, fără ca părinţii să mai aibă o presiune financiară”, a scris viceprimarul Constanței, Florin Cocargeanu.

related posts

Leave a Comment