Home Actualitate Fermierii constănțeni, aproape de colaps

Fermierii constănțeni, aproape de colaps

by Antonia Mocanu
0 comment

Da-ți o șansă agriculturii, Vrem Irigații, Vrem Apă, Alocați bani pentru Despăgubiri sunt doar câteva dintre cerințele agricultorilor constănțeni care au protestat în faţa Prefecturii Constanţa. Fermierii solicită banii promişi în campania electorală pentru secetă şi irigaţii. Aceştia vor să tragă un semnal de alarmă că aşa nu se mai poate, că sunt aproape de colaps și că au nevoie de ajutor, în cel mai scurt timp.

Fermieri nemulțumiți din intreg județul, au venit să protesteze, fermieri afectați de lipsa de susținere a Guvernului, care așteaptă despăgubirile promise și care vor ca Dobrogea, zona cea mai arida din țară, să beneficieze de fonduri pentru dezvoltarea sistemului de irigații.

APAD a transmis parlamentarilor constănteni o scrisoare deschisă, prin care fac apel la susținerea introducerii în Bugetul de Stat pe anul 2021 a sumelor necesare acordării despăgubirilor promise încă de anul trecut, pentru culturile de primavară calamitate de secetă.

Agricultorii constănțeni anunță faptul că dacă nu vor vedea măcar o mică schimbare, vor continua să protesteze și în perioada următoare atât pe plan local, dar și în fața Guvernului României. Cele mai sumbre scenarii pentru Dobrogea, care este cea mai aridă zonă din țară și care este supusă și deșertificării, dar și schimbărilor climatice ar putea fi, dacă nu se vor găsi rezolvări să nu se mai facă deloc agricultură aici.

related posts

Leave a Comment