Home Actualitate Companiile aeriene din întreaga lume, în sprijinul UNICEF

Companiile aeriene din întreaga lume, în sprijinul UNICEF

by Romanov Alex
0 comment

Cele mai importante companii aeriene s-au angajat să ajute UNICEF în misiunea sa istorică de a transporta vaccinuri anti-COVID-19 în întreaga lume.

În cadrul acestei iniţiative de referinţă, peste 10 companii aeriene de top semnează acorduri cu UNICEF pentru a sprijini transportul cu prioritate al vaccinurilor anti-COVID-19, al medicamentelor şi echipamentelor medicale şi al altor produse esenţiale pentru combaterea pandemiei. De asemenea, Iniţiativa va constitui un mecanism de pregătire logistică pe termen lung la nivel mondial pentru alte crize umanitare şi sanitare.

“Distribuirea acestor vaccinuri care salvează vieţi reprezintă un efort monumental şi complex, având în vedere volumele uriaşe care trebuie transportate, condiţiile impuse pentru lanţul de frig, numărul anticipat al livrărilor şi diversitatea rutelor., Suntem recunoscători acestor companii aeriene pentru că şi-au unit forţele cu Iniţiativa pentru Transport Aerian Umanitar a UNICEF pentru a sprijini distribuirea vaccinurilor anti-COVID-19.”, declară ETLEVA KADILI, director Divizia de Aprovizionare UNICEF

Iniţiativa UNICEF pentru Transport Aerian Umanitar reuneşte companii aeriene care acoperă rute către mai mult de 100 de ţări, pentru a sprijini mecanismul COVAX, efortul global ce vizează accesul echitabil la vaccinurile anti-COVID-19. În baza distribuţiei estimative şi a planului privind prima rundă de alocare elaborate în cadrul mecanismului COVAX, 145 de ţări vor primi doze pentru a vaccina aproximativ 3% din populaţia proprie, în medie, începând din prima jumătate a anului 2021, sub rezerva îndeplinirii tuturor condiţiilor şi a respectării planurilor finale privind alocările.

Pe lângă prioritatea oferită expedierii acestor transporturi care salvează vieţi, companiile aeriene vor adopta măsuri precum controlul temperaturii şi asigurarea securităţii, suplimentând capacitatea de transport pe rutele unde se impune această măsură. Angajamentul acestor companii aeriene este esenţial pentru livrarea la timp şi în condiţii de siguranţă a vaccinurilor şi a bunurilor esenţiale.

Transportul eficient, la timp şi în condiţii de siguranţă al bunurilor care salvează vieţi este indispensabil pentru sprijinirea accesului la servicii esenţiale destinate copiilor şi familiilor. Transporturile COVAX şi vaccinarea personalului din prima linie vor ajuta sistemele de sănătate şi de asistenţă socială să reia în condiţii de siguranţă furnizarea acestor servicii fundamentale.

sursa foto: unicef.com

related posts

Leave a Comment