Home Actualitate Facilități fiscale pentru constănțeni

Facilități fiscale pentru constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Facilități fiscale pentru constănțenii și companiile care au datorii la bugetul local. Municipalitatea vine în sprijinul constănțenilor, persoane fizice și juridice, care au datorii la bugetul local la 31 martie 2020 și le oferă posibilitatea de a achita obligațiile fiscale principale restante fără accesoriile aferente acestora.

Această procedură a fost aprobată în ședința Consiliului Local Municipal din luna ianuarie 2021 și se aplică obligațiilor bugetare administrate de Serviciul Public de Impozite și Taxe stabilite prin: declarații fiscale, decizii de impunere, decizii referitoare la obligații bugetare accesorii și orice alte acte administrative prin care se stabilesc impozite, taxe și alte sume datorate bugetului local, inclusiv accesoriile generate de diferențele aplicate la taxele de regularizare aferente autorizațiilor de construire. Debitorii care au achitat deja aceste accesorii, pot depune cerere pentru recuperarea acestora.

Totodată, pentru a beneficia de facilitățile fiscale, există două posibilități:

1.Debitorul trebuie să depună cererea de anulare a accesoriilor și să achite integral până pe 31 martie 2021 inclusiv, obligațiile principale restante la data de 31 martie 2020, precum și obligațiile principale și accesoriile datorate pentru anul 2021;

2.Debitorul poate depune o notificare prin care își manifestă intenția de a beneficia de anularea accesoriilor și până pe 31 martie 2021 inclusiv poate achita eșalonat debitul restant.

Cererile și notificările pot fi depuse la ghișeele SPIT, trimise prin mail sau prin poștă la următoarele agenții:

•Agenția fiscală nr.1, Centrul Comercial TOM;

•Agenția fiscală nr.2, Strada Nicolae Grindeanu, nr.66;

•Agenția fiscală nr.3, Strada Sulmona, nr.22;

•Agenția fiscală nr.4, Strada Badea Cârțan nr. 3;

•Agenția fiscală nr.5, Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C;

•Agenția fiscală nr. 6 , Bd. Tomis nr. 112.

Formularele tip se găsesc la orice agenție fiscală sau pot fi descărcat de pe site-ul instituției: https://www.spit-ct.ro/documente-declarare-persoane-fizice

SPIT Constanța îi informează  pe constănțeni faptul că programul de lucru cu publicul este luni, marți, miercuri, vineri: 08:30-16:30, respectiv joi: 08.30-18.30.

De asemenea tot SPIT mai menționează faptul că anul trecut 623 de persoane fizice și 118 persoane juridice au depus cereri de anulare și s-au achitat obligații principale în valoare de peste 9.697.751,17 lei. În 2020 au fost anulate accesorii în valoare de peste 4.537.469,11 de lei.

related posts

Leave a Comment