Home Actualitate Elev din Constanța, depistat cu temperatură

Elev din Constanța, depistat cu temperatură

by Antonia Mocanu
0 comment

Luni s-a dat startul primei probe pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII a. La intrarea în fiecare unitate de învățâmânt a fost prezent un cadru medical care a înregistrat temperatura și a făcut triajul epidemiologic.

La Constanța un elev nu a fost primit în sala de examen din cauza temperaturii ridicate. Elevul este înregistrat la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul Constanța și avea montată o branulă fiind în tratament pentru enterocolită.

Ministerul Educației și Cercetării este acuzat de Asociația Elevilor din Constanța că a blocat dreptul la educație elevului care nu a fost lăsat să intre în sala de examen deși nu avea Covid 19. Potrivit Asociației, proba scrisă la Limba și literatura română putea fi susținută într-o sală separată, pentru a fi eliminat orice risc posibil.

De asemenea alți doi candidați de la  Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, respectiv Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, se află în izolare, la domiciliu. Cei trei elevi vor susține examenul în etapa specială din data de 29 iunie.

La nivelul județului Constanța, la Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 5.973 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

related posts

Leave a Comment