Home Actualitate Demarează programul „Bani de liceu”

Demarează programul „Bani de liceu”

by Romanov Alex
0 comment

Aproape 21 de mii de elevi vor primi burse “Bani de liceu”, în valoare de 250 de lei pe lună, în anul școlar 2022-2023. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației. Numărul beneficiarilor este în scădere cu peste 8.000 față de acum doi ani.

Bursa ”Bani de liceu” va fi acordată în acest an şcolar pentru 20.948 de elevi, a informat Ministerul Educaţiei, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Lista finală, după soluţionarea contestaţiilor, cu beneficiarii bursei a fost afişată  pe site-ul ministerului. Numărul total de beneficiari este egal cu numărul de solicitanţi eligibili.

Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” este derulat de Ministerul Educaţiei începând cu anul 2004. Prin intermediul acestui program, fiecare beneficiar primeşte lunar, pe toata durata cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor legale prevăzute, suma de 250 lei ca formă de sprijin în vederea continuării sau finalizării studiilor.

De amintit este faptul că în prezent sunt probleme la nivel național legate de plata mai multor tipuri de burse și nu se știe numărul exact al beneficiarilor tuturor burselor acordate de stat. Ministerul a anunțat azi doar numărul celor care anul acesta școlar primesc bursa “Bani de liceu”. Sunt cu peste 2.000 de elevi mai puțini decât în anul școlar 2021-2022 și cu 8.000 mai puțini față de acum 2 ani.

sursa foto: cnva.ro

related posts

Leave a Comment