Home Actualitate Debitul Dunării, în ușoară creștere

Debitul Dunării, în ușoară creștere

by PĂUN IONELIA
0 comment

Conform prognozei emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, debitul Dunării la intrarea în ţară (în secţiunea Baziaş) va fi în creștere ușoară și va ajunge în data de 7 august la valoarea de 2050 mc/s. 

După această dată, va fi în scădere și se va situa în 9 august în jurul valorii de 1950 mc/s, adică la jumătate față de media multianuală a lunii august (4300 mc/s).

Vezi aici:👉 https://bit.ly/3zQMGq0 toate datele reactualizate despre efectele actuale ale secetei. 

La stația hidrometrică de la Cernavodă a fost atinsă prima treaptă de avertizare (de restricții) și mai sunt 0,74 metri (74 cm) până la atingerea treptei II. Conform prognozei INHGA, nivelul Dunării la Cernavodă va fi în ușoară creștere și va ajunge la -168 cm în data de 9 august.

Aceasta înseamnă că va avea încă 0,86 metri (86 cm) până la treapta II de avertizare.Aceasta înseamnă că alimentarea cu apă va fi în scădere, dar va putea asigura debitul minim necesar tuturor utilizatorilor. Vezi în link-urile din primele două comment-uri prognoza lunară cu privire la regimul hidrologic al râurilor, respectiv diagnoza pentru Dunăre.

related posts

Leave a Comment