Home Actualitate De la 1 iunie se redeschid terasele și plajele

De la 1 iunie se redeschid terasele și plajele

by Antonia Mocanu
0 comment

Șeful statului, Klaus Iohannis a anunțat ieri, în cadrul unei declarații de presă ca de la 1 iunie se vor redeschide terasele si plajele, însă se va ține foarte strict cont de distanțarea socială. Mesele vor trebui sa fie amplasate la cel putin 2 metri, iar la o masă vor putea sa stea maximum patru persoane. Și tot de la 1 iunie se va putea merge la plaja, dar si aici e nevoie de pastrarea distantei de cel putin 2 metri intre scaunele de plaja.

Tot de la 1 iunie, cine vrea să iasa din localitate nu mai are nevoie de declaratie pe propria raspundere, și tot cu această dată se reia transportul international, rutier si feroviar, in conditii de siguranta.

Totodată, presedintele a mai anuntat ca va avea loc o a doua sesiune a Evaluarii Nationale, in 29 iunie, la care vor participa elevii bolnavi sau cei aflati in izolare, care nu se vor putea prezenta la prima sesiune a acestui examen.

Tot de la 1 iunie se vor putea organiza spectacole in aer liber, la care vor putea participa maximum 500 de spectatori, insa acestia vor trebui sa fie asezati pe scaune la distantele care sunt impuse de regulile de distantare, cu un control foarte strict la intrare si respectarea tuturor normelor de igiena. In plus, de la aceeasi data se reiau si competitiile sportive. Masura e valabila pentru sporturile de echipa care se practica in aer liber, nu si pentru sporturile de contact. Presedintele a precizat si ca accesul spectatorilor va fi interzis. Declaratia a avut loc dupa o sedinta la Cotroceni privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19. La intrevedere au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

related posts

Leave a Comment