Home Actualitate Creștinați în zi de sărbătoare

Creștinați în zi de sărbătoare

by Antonia Mocanu
0 comment

Continuă tradiția în comuna constănțeană Cumpăna și în zi de sărbătoare, doi copii abandonați de părinți au fost creștinați în Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate. Slujba a fost oficiată de către Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. Cei doi micuți, Erica Nicoleta și Mihai Eduard au avut alături autoritățile locale, dar și locuitori ai comunei duminică, atunci când au primit taina botezului

La Cumpăna, a devenit deja o tradiţie ca în zile de sărbătoare să fie botezaţi copii care au fost abandonaţi de părinţi. Iniţiativa aparţine primarului comunei,  Mariana Gâju, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an. Astfel, dumincă, în zi de sărbătoare, de Adormirea Maicii domnului, doi copii, aflaţi în grija unor asistenţi maternali, au fost încreştinaţi.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate. Locuitorii comunei s-au strâns cu mic cu mare pentru a lua parte la hramul lăcaşului de cult, dar şi pentru a asista la încreştinarea micuților.

Ceremonialul botezului a fost oficiat de către Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. Slujba oficiată pentru creştinarea celor doi micuți – Erica Nicoleta și Mihai Eduard a fost una emoţionantă. Naşii care le vor veghea drumul în viață sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragostea părinteasă.

Totodată, cu ocazia Hramului Bisericii Adormirea Maicii Domnului au fost oferite pachete tuturor enoriașilor prezenți la Sfânta Sărbătoare.

related posts

Leave a Comment