Home Actualitate Controale ANAF de la distanţă

Controale ANAF de la distanţă

by Antonia Mocanu
0 comment

Un proiect demarat în anul 2003 şi amânat 17 ani  va fi în sfârşit pus în practică de la 1 iulie. Casele de marcat vor fi conectate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Companiile mari se vor conecta între 1 iulie și 30 septembrie iar companiile mici și mijlocii vor avea termen până la sfârșitul anului.

Indiferent ce anume vom cumpăra, datele bonului fiscal vor ajunge live la ANAF iar informaţia va putea fi verificată chiar şi de pe un telefon mobil. Dacă de exemplu, un funcţionar ANAF se va afla la faţa locului, va putea verifica cu ajutorul telefonului mobil dacă informaţia a fost sau nu bătută în casa de marcat.  Începând din 10 iunie, agenții economici au avut posibilitatea să se conecteze la softul ANAF pentru a primi autorizaţia.

„De la 1 iulie mergem live cu toate casele de marcat. Este un proiect care a fost demarat în 2003 și a fost amânat 17 ani”, a declarat, Florin Cîțu, Ministrul de Finanţe.

Ministrul a mai punctat faptul că tot pachetul înseamnă minimum două puncte procentuale venituri la buget şi că oferă cel mai bun randament pentru o investiţie a statului făcută vreodată.  

related posts

Leave a Comment