Home Actualitate Continuă demersurile pentru construirea „Centrul Civic” pe terenul de fotbal din comuna Cumpăna

Continuă demersurile pentru construirea „Centrul Civic” pe terenul de fotbal din comuna Cumpăna

by Antonia Mocanu
0 comment

În urmă cu câteva zile a fost lansat un anunț de achiziție publică de către primăria comunei Cumpăna, în ceea ce privește proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Centrul Civic” în localitate.

Proiect a fost anunțat în urmă cu un an de către edilul comunei  Mariana Gâju, care vorbea despre faptul că ideea proiectului a pornit în urma unei vizite în municipiul Tulcea.  

Centrul are în componență construirea unei scene fixe, din beton care dedesubt va avea amenajate spațiile pentru artiști, cu grupuri sanitare. De asemenea, în mijloc va fi amplasată o mini fântână arteziană, alei de-a lungul cărora  vor fi amplasate căsuțe unde  se vor comercializa produsele tradiționale românești. Totodată, și spațiul verde va fi amenajat. Amplasamentul va fi situat pe trenul de fotbal din comună, în fața primei săli din localitate, între strada Dacia și strada Burebista.

La sfârșitul lunii ianuarie a  lui 2021 proiectul a fost avizat favorabil de către Consiliul Tehnico Economic de Avizare al Companiei Naționale de Investiții – Studiul de Fezabilitate. Durata de realizare a investiție este de 14 luni, 2 luni proiectarea și 12 luni execuția.

Valoarea estimata este de 7.283.868,08 lei, compusă din cheltuieli pentru obținerea și amenajarea terenului de 446.500,72 lei, cheltuieli pentru proiectare și asistența tehnică de 178.579,84 lei și cheltuieli pentru investiția de bază însumând suma de 6.519.468,14 lei.

related posts

Leave a Comment