Home Actualitate Constanța: trei medii de 10

Constanța: trei medii de 10

by Antonia Mocanu
0 comment

La acest început de săptămână s-au afișat rezultatele la examenul de bacalaureat, înainte de contestații. Județul Constanța se poate mândri doar cu 3 medii de 10,  două de la Liceul Ovidius și una de la Liceul Nicolae Bălcescu Medgidia. De asemenea, doi elevi au obținut media 9.96, unul de la Liceul Pedagogic, și cel de-al doilea de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân.

Totodată și alți trei elevi din Constanța au obținut media 9.93, de la Liceul Teoretic Ovidius,de la Liceul Teoretic Traian și de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân. În județul Constanța, rata de promovare din acest an este mai mare față cea de anul trecut cu 5% , 64,3% în 2021, față de 59,3%.

Rezultatele au fost afișate atât pe www.bacalaureat.edu.ro, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile legale. La nivel național rata de promovare este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut. Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți. De asemenea tot la nivel național numărul de candidați înscriși este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.

Contestațiile au putut fi  depuse și transmise luni, 5 iulie,  prin mijloace electronice și nu numai. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea, echivalarea, susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

related posts

Leave a Comment