Home Actualitate Tânărul decedat în incendiul de la Petromidia, înmormântat

Tânărul decedat în incendiul de la Petromidia, înmormântat

by Antonia Mocanu
0 comment

Tânărul care și-a pierdut viața în explozia de la Rafinăria Petromidia,  a fost condus în prima zi a acestei săptămâni pe ultimul drum.  astăzi pe ultimul drum. Iulian Atanasiu, victima deflagrației de vineri, a fost înmormântat la Năvodari. Tânărul avea 31 de ani și era tatăl unui copil de doi ani. Slujba de înmormântare a avut loc  la biserica Sfântul Nicolae, din oraș. În curtea bisericii, s-au adunat zeci de persoane, membrii ai familiei, prieteni, dar și colegii tânărului. Luna aceasta, pe 16 iulie, Iulian ar fi împlinit 32 de ani.

Amintim că în data de  2 iulie, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu  la Rafinăria Petromidia, din Năvodari. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Explozia s-a produs la instalația de hidrofinare a motorinei, adica locul unde sulful este scos din combustibil. Incendiul care a urmat a aruncat in atmosfera mari cantitati de noxe si de dioxid de sulf.

Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel:  2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului care transportate cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach, 2 persoane cu diverse  traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

related posts

Leave a Comment