Home Actualitate Constanța, la control

Constanța, la control

by Antonia Mocanu
0 comment

Cadouri nedorite de ziua îndrăgostiților date de politiștii constănțeni. Mai multe peroane, localuri și chiar șoferi au fost sancționați după ce oamenii legii au organizat o acțiune de amploare care a urmărit verificarea modului în care se respectă legea privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Acțiunea s-a desfășurat după miezul nopții și au participat  70 de polițiști și 20 de jandarmi. Au fost legitimate peste 600 de persoane și controlate 345 de autovehicule.  Nu mai puțin de 205 sancțiuni contravenționale au fost aplicate în valoare totală de peste 67.000 de lei. Dintre acestea 138 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Pe un teren sintetic, acoperit într-un balon, 12 persoane participau la un meci de fotbal, acest lucru fiind interzis. Reprezentantul societății a fost amendat cu 5.000 de lei. Nici terasele și localurile din Constanța nu au scăpat. Două dintre ele au fost amendate cu câte 5.000 de lei, după ce oamenii legii au constatat  că se fuma în interior deși acest lucru este interzis.

O altă terasa a fost de asemenea sancționată pentru că nu se respecta distanța fizică, iar în cazul mai multor localuri, unde se aflau mai mulți clienți decât permite legea în această perioadă, au fost întocmite actele necesare urmând ca cei de la inspectoratul teritorial de muncă să ia masuri.

Muncipiul Constanța are în acest moment o incidență de 2.23 de cazuri la mia de locuitori, astfel că restaurantele sunt obligate să funcționeze la 30 la sută din capacitate.

related posts

Leave a Comment