Home Actualitate Începe campania de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân

Începe campania de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân

by Romanov Alex
0 comment

Problema animalelor fără stăpân pare să-și fi găsit o rezolvare. La Constanța a fost semnat un protocol de colaborare ce vizează gestionarea eficientă a situației animalelor abandonate din oraș.

Începând din această săptămână, debutează prima etapă a proiectului “Efort comun pentru un viitor mai bun”, un proiect care implică mai multe campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraş ce vor fi realizate pe raza municipiului Constanţa, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, mai multe programe de informare şi conştientizare adresate constănţenilor, dar şi un apel pentru implicarea societăţii civile.

“Problema câinilor fără stăpân din municipiul Constanţa este una care a fost scăpată de sub control în ultimii ani şi pentru rezolvarea căreia, aşa cum am promis, am adus alături de noi oameni care au experienţă în acest domeniu, oameni cu care vom colabora atât în interesul animalelor abandonate pe străzi, cât şi în interesul constănţenilor.

Proiectul născut din colaborarea Primăriei Constanţa cu Asociaţia Animal Society vine să facă ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani: să ne îngrijim de aceste biete animale. Tocmai de aceea, dacă ne vom implica şi le vom oferi un cămin, fie că vorbim despre unul instituţionalizat sau că adoptăm un animal, atunci vom avea de câştigat cu toţii. În paralel, lucrăm la reabilitarea şi modernizarea Adăpostului, astfel încât capacitatea acestuia să ajungă de la 243 de locuri, cât are acum, la 400 de locuri.”, declară VERGIL CHIȚAC, primarul municipiului Constanța

“Ne bucură iniţiativa municipalităţii Constanţa şi ne exprimăm speranţa că cetăţenii vor răspunde apelului nostru la responsabilitate şi implicare.

Am început să primim foarte multe mesaje din partea constănţenilor, care arată interes faţă de demersul nostru. Avem încredere că acest proiect este unul bine primit şi că va aduce schimbări pozitive în ceea ce priveşte situaţia acestor animăluţe şi în viaţa întregii comunităţi. Trebuie să înţelegem că o societate sănătoasă se construieşte prin efort comun!.”, declară ANCA TOMESCU, preşedintele Asociaţiei Animal Society

Prima etapă a proiectului “Efort comun pentru un viitor mai bun” o reprezintă campania de sterilizare gratuită, efectuată exclusiv de echipa Animal Society, ce se va desfăşura în perioada 16 februarie – 12 martie 2021, la sediul Adăpostului pentru animale abandonate din Constanţa, strada Vârful cu Dor nr. 5. Cetăţenii interesaţi vor putea să îşi sterilizeze fără costuri animalele de rasă comună, efectuând o programare în acest sens la numărul de telefon 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 09:00-14:00.

sursa foto: animalzoo.ro

related posts

Leave a Comment