Home Actualitate Constanța intră în carantină

Constanța intră în carantină

by Antonia Mocanu
0 comment

Luni, 7.83, marți 8.13, miercuri, 8,78, joi, 9.11 . În acest fel a crescut indicența cazurilor de Covid-19 în această săptămână în municipiul Constanța. Motiv pentru care autoritățile locale vor decide carantinarea acestuia în cel mai scurt timp. Încă de miercuri seară a fost vehiculat în mediul online, un aviz de carantinare zonală a Constanței, emis de Institutul Național de Sănătate Publică. Potrivit acestuia, ca urmare a evaluării analizei de risc a municipiului realizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța (care a calculat un punctaj de 78 de puncte), I.N.S.P. a evaluat riscul municipiului la același punctaj și a avizat măsura de carantinare a Constanței. Documentul menționează următoarele.

Aviz caratinare zonală: „Ca urmare a evaluării analizei de risc a municipiului Constanța, din județul Constanța, efectuată în temeiul prevederilor articolului 12, aliniatul 3 din Legea numărul 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, coroborate cu prevederile articolului 3 din Ordinul ministrului sănătății numărul 1309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2, pe care DSP Constanța a înaintat-o cu numărul 22478/17.11.2020 către INSP-CNSCBT, fiind înregistrată cu numărul 18614 din data de 18.11.2020, punctajul DSP este de 78 puncte, iar cel calculat de INSP-CNSCBT în baza procedurii de evaluare este de 78 puncte. Pe baza procedurii de avizare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, se avizează măsura de carantinare pentru municipiul Constanța din Județul Constanța”. Sursa: INSP-CNSCBT

În acest sens reprezentanții Prefecturii Constanța au confirmat că documentul este un aviz oficial al Institutului Național de Sănătate Publică și că joi 19 noiembrie, CJSU va vota propunerea de carantinare, iar hotărârea va fi trimisă Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru emiterea ordinului de carantinare.

„Într-adevăr, este avizul trimis de INSP la DSP Constanța. Urmează ca mâine domnul prefect să convoace CJSU, în baza acestui aviz. În CJSU se va vota propunerea de carantinare, iar hotărârea rezultată va fi trimisă la DSU, pentru emiterea ordinului de carantinare”, a specificat Instituția Prefectului – Județul Constanța.

Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de către Raed Arafat, va lua decizia finală în acest sens, după votul de joi din CJSU.  

related posts

Leave a Comment