Home Actualitate Constanța: 4.084 persoane infectate de la începutul pandemiei

Constanța: 4.084 persoane infectate de la începutul pandemiei

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 4.026 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 30.325 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 172.516 de cazuri și 127.076 pacienți vindecați. De asemenea 742 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 75 de decese, toate decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 5.749 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 97 noi cazuri, ajungându-se la un total de 4.084 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 11 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 15 octombrie a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 93 Bărbat, 94 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială cronică, diabet zaharat tip II, tumoră de prostată, boală renală cronică), decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.084 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 93 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 464 de persoane internate, dintre care 428 din județul Constanța și 36 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.939 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 563 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 291 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (78), asistenți medicali (119) și personal auxiliar (94).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 325 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment