Home Actualitate CONSTANŢA: 13.000 de tone de alge, adunate de ABADL

CONSTANŢA: 13.000 de tone de alge, adunate de ABADL

by Antonia Mocanu
0 comment

De la deschiderea sezonului estival și până în prezent, Administrația Bazinală  de Apă Dobrogea – Litoral a adunat de pe sectoarele de plajă 13.000 de tone de alge, din care 10% reprezintă deșeuri.

Din primele estimări făcute de angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța, cantitatea de alge din acest an o va depăși pe cea colectată anul trecut cu aproximativ 3 – 4.000 de tone.

„Dacă în sezonul estival 2020 au mai fost și zile în care algele nu au fost prezente la malul mării, în acest an nu a existat niciun moment de pauză, acestea fiind aduse de valuri pe țărmul mării în fiecare zi mai ales în sudul litoralului de la Eforie Sud la Vama Veche“, se arată în informarea transmisă de ABADL.

Reprezentanţii ABADL spun că, în aceste zile, algele se află în cantități mici și nu ridică probleme deosebite în procesul de colectare.

Recordul în ceea ce privește cantitatea de alge strânsă de pe litoralul românesc a fost înregistrat în anul 2011, când au fost adunate aproximativ 47.000 de tone de alge.

related posts

Leave a Comment