Home Actualitate Campania „Leul și Deșeul”

Campania „Leul și Deșeul”

by Antonia Mocanu
0 comment

LEUL și DEȘEUL, donează pentru a păstra plajele curate, este îndemnul Mare Nostrum pentru constănțeni. ONG-ul lansează o campanie online prin care dorește să mobilizeze toate persoanele interesate de protejarea mediului înconjurător să se implice și să doneze deoarece pentru fiecare leu donat ONG Mare Nostrum va elimina un deșeu de pe plajă, în campanii de igienizare efectuate pe porțiunile de plajă de pe litoralul românesc.

LEUL ȘI DEȘEUL este o campanie online de fundraising , demarată de ONG Mare Nostrum, care intenționează să mobilizeze toate persoanele fizice și juridice cărora le pasă de mediul înconjurător. Prin această campanie, pentru fiecare leu donat, ONG Mare Nostrum va elimina un deșeu de pe plajă, în campanii de igienizare efectuate pe porțiunile de plajă de pe litoralul românesc.

Campania LEUL ȘI DEȘEUL a debutat pe pagina oficială de Facebook a ONG Mare Nostrum și a pornit dintr-o nevoie reală- aceea de a avea plaje curate: ” Ideea campaniei a venit după sesiunea de monitorizare a plajelor din  luna octombrie, sesiune în care am realizat o dată în plus că mai este de lucru la capitolul educație, bun simț și responsabilitate față de mediu. Ne așteptam ca numărul de deșeuri existente pe porțiunile de plajă de pe litoralul românesc să fie mult mai mic decât în sesiunile anterioare, luând în considerare contextul. Nu a fost chiar așa”, declară ANGELICA PAIU, manager proiect în cadrul ONG MARE NOSTRUM.

Mecanismul de implementare al campaniei este foarte simplu: Pentru fiecare leu donat, ONG Mare Nostrum va elimina un deșeu de pe porțiunile de plajă: ”Noi oricum făceam acest lucru singuri, din resursele proprii, odată cu fiecare monitorizare de plajă pe care o efectuăm. Credem cu tărie însă că orice proces de responsabilizare începe cu o implicare. De data aceasta, este de natură financiară. Un om care va dona pentru o cauză este din start un om care va arunca deșeurile la coș de fiecare dată. În plus, este o investiție pe termen lung pentru propriul oraș și pentru cercetare. Mai mult, această campanie vine ca răspuns pentru persoanele fizice și juridice care doreau să organizeze campanii de igienizare, iar regulile restrictive din ultimele luni nu au mai permis acest lucru. Campaniile pot fi realizate acum prin intermediul nostru, pe baza donațiilor obținute, în Campania LEUL și DEȘEUL”, spune Mihaela CÂNDEA MIREA, director executiv NG Mare Nostrum.

Campania de fundraising LEUL și DEȘEUL se adresează tuturor celor cărora le pasă de orașul lor , de mediu, precum și de sănătatea celor din jur: ”LEUL și DEȘEUL este ocazia perfectă pentru a nu mai rămâne nepăsător și detașat, alegând să faci ceva concret, în loc să te plângi, să comentezi online și să îți declari permanent nemulțumirea. Donează și susții o cauză nobilă. Asta ne va permite și nouă să facem această monitorizare, în continuare”, declară ANGELICA PAIU, manager proiect ONG Mare Nostrum.

Pentru fiecare leu donat, va fi eliminat un deșeu de pe plajă.

related posts

Leave a Comment