Home Actualitate Calendar Bacalaureat 2022

Calendar Bacalaureat 2022

by Antonia Mocanu
0 comment

Calendarul examenului maturității pentru anul școlar 2022-2023 a fost publicat în Monitorul Oficial. Acesta prevede organizarea și desfășurarea examenului național de Bacalaureat din 2022. Potrivit acestuia,  înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen va avea  loc în perioada 23 – 27 mai 2022.

De asemenea, liceeni mai trebuie să știe faptul că în perioada 6-8 iunie va fi programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât și între 8 şi 9 iunie, elevii vor fi evaluați în ceea ce privește competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

 Calendarului examenului de Bacalaureat va continuat cu proba competențelor digitale desfășurată între 9 – 10 iunie, dar și cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională în perioada 13-15 iunie.

Examenele scrise în cadrul examenului de bacalaureat încep pe data de 20 iunie cu Limba şi literatura română, urmată pe 21 iunie de proba obligatorie a profilului și, în următoarea zi, cu  proba la alegere a profilului şi specializării. De asemenea, sunt elevi de clasa a XII-a care vor susține în 23 iunie proba la limba și literatura maternă.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate în 27 iunie, iar în aceeași zi se vor putea depune și contestațiile în intervalul orar 12 – 18. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie 2022.

A doua sesiune de examen, cel de toamnă, începe în iulie, în perioada 18 – 25  atunci când este programată înscrierea candidaţilor, inclusiv a celor care au promovat examenele de corigenţe.

Pe 16 august 2022 va avea loc proba scrisă de Limba şi literatura română, în următoarea zi se va desfășura proba obligatorie a profilului, în 18 august elevii din anii terminali vor susține proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 19 august se va desfășura proba la limba și literatura maternă. În zilele de 22 şi 23 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar în 24 august elevilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Bacalaureatul de toamnă continuă cu ziua de 25 august, care este ziua în care se va desfășura evaluarea competenţelor digitale. Ultima probă din examenul maturității de toamnă se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională în perioada 26-29 august.

Primele rezultate din sesiunea a doua vor fi afişate pe 31 august, tot în aceeaşi zi urmând a avea loc şi depunerea contestaţiilor. Rezultatele finale la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afişate pe 3 septembrie.

related posts

Leave a Comment