Home Actualitate „Atelierul de acasă”, o provocare pentru copii

„Atelierul de acasă”, o provocare pentru copii

by Florentina Lup
0 comment

Pentru că, deocamdată, nu se pot relua activitățile practice cu grupuri de copii, Muzeul de Artă Populară Constanţa îi invită pe şcolarii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani să participe la programul „Atelierul de acasă”.

Programul se va derula pe parcursul întregului an, iar activităţile propuse vor avea tematici legate de sărbătorile de peste an. Copiii vor lucra exclusiv acasă, iar obiectele confecţionate de ei vor alcătui o mică expoziţie temporară.

Pentru că Paştele se apropie cu paşi repezi, a venit vremea ca ouăle să fie vedetele acestei perioade. Aşadar, în luna aprilie, copiii sunt provocaţi să devină meşteri populari pentru o zi şi să participe, cu ouă pictate de ei,  la atelierul „Motive decorative tradiţionale pe ouă”.

Pentru asta, este nevoie de un ou din polistiren de dimensiune medie, un băţ de frigăruie, o pensulă, tuburi de acuarele şi multă imaginaţie. Tipuri de motive decorative tradiționale găsiţi pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă Populară Constanţa

Creaţiile, însoţite de o etichetă cu numele micului meşter popular, vor fi duse la muzeu, în săptămâna 19 – 23 aprilie, pentru a fi incluse în expoziţie. Pentru nelămuriri şi alte detalii, puteţi lua legătura cu muzeograful  Mihaela Dragomir la numărul de telefon 0241 616 133.

related posts

Leave a Comment