Home Actualitate Alte două cazuri de infectare cu tulpina Delta, în județul Constanța

Alte două cazuri de infectare cu tulpina Delta, în județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Direcția de Sănătate Publică Constanța informează faptul că alte două cazuri cu varianta Delta au fost depistate pe raza județului Constanța în 25 august. Până la acest moment au fost rapotate 23 de cazuri de infectare cu tulpina Delta.

De data aceasta a fost vorba despre de două femei, una în vârstă de 45 de ani, județ de proveniență Dâmbovița, vaccinată cu doză completă cu serul AstraZeneca, iar cea de-a doua, în vârstă de 63 de ani, istoric de călătorie în Spania, vaccinată cu doză completă cu serul Pfizer. Din nefericire aceasta a decedat, având și comorbidități (hipertensiune arterială, virusul hepatitei C).

Amintim faptul că în data de 17 august au fost înregistrate patru noi cazuri de infectare cu varianta Delta pe raza județului Constanța. Este vorba despre trei femei, de  60 de ani, 51 de ani, respectiv 14 ani, dar și un bărbat de 40 de ani. O singură persoană dintre cele patru este vaccinată. Cele patru persoane se află în izolare la domiciliu și nu au istorie de călătorie în străinătate. De asemenea, în 10 august, 10 noi cazuri Delta au fost confirmate la Constanța, respectiv 6 femei (53 de ani, 60 de ani, 45 de ani, 70 de ani, 53 de ani și respectiv 16 ani) și 4 bărbați (36 de ani, 54 de ani, 64 de ani și 32 de ani). Dintre cele 10 cazuri, 7  sunt nevaccinate. 4 din cele 10 persoane au istoric de călătorie (Dubai, Franța, Spania și Olanda).

De asemenea, în data de 27 iulie au fost descoperite primele cazuri de COVID-19, cu varianta Delta în județul Constanța. La acel moment Direcția de Sănătate Publică Constanța anunța faptul că șapte pacienți din județul Constanța au fost depistați pozitiv cu noua tulpină Delta. 6 femei cu vârsta între 10 ani și 69 de ani și un bărbat cu vârsta de 21 de ani. Dintre cei 7 pacienți, 6 erau nevaccinați. La unele cazuri au fost identificat origini din import, fiind veniți din străinătate, însă sunt pacienți și fără istoric de călătorie. Dintre cei 7 pacienti starea a 6 dintre ei este stabilă, din păcate o pacientă în vârstă de 68 de ani a decedat.

Până la acest moment în județul Constanța au fost confirmate în total 23 de cazuri de COVID-19, cu varianta Delta.

related posts

Leave a Comment