Home Actualitate 282 sancțiuni contravenționale

282 sancțiuni contravenționale

by Antonia Mocanu
0 comment

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în ultimele șapte zile acționând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 282 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 53.000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol.

De asemenea, au mai fost executate 70 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete şi 7 misiuni alături de lucrătorii Gărzii de Coastă. Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă, fiind prezenţi şi în zona Spitalului Modular-Stadion Portul. Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

Drept exemplu, IJJ Constanța menționează faptul că un echipaj de jandarmerie a observant un câine aparţinând rasei Pitbull, nesupravegheat, în zona Pieţei Ovidiu. Jandarmii l-au identificat în scurt timp pe proprietarul câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieşit din curtea casei în loc public, fără a avea botniţă şi fără a fi ţinut în lesă, aşa cum prevede legislaţia specifică. Având în vedere că prin fapta sa proprietarul câinelui a creat o stare de pericol pentru trecători, jandarmii l-au sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 300 lei, pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor.

related posts

Leave a Comment