Home Actualitate 279 intervenții ale pompierilor militari constănțeni, în weekendul 01-04 iulie

279 intervenții ale pompierilor militari constănțeni, în weekendul 01-04 iulie

by Antonia Mocanu
0 comment

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, în decursul weekend-uluiu care tocmai s-a încheiat, 279 misiuni.

Sâmbătă, 16 iulie 2022, ora 19:44, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a emis un mesaj RO-ALERT valabil pentru unitățile administrativ teritoriale Constanța, Năvodari, Valu lui Traian și Lumina, ca urmare a unei avertizări meteorologice Cod Portocaliu. Fenomenele meteo vizate au fost ploi abundente, intesificări ale vântuluiu și vijelii, descărcări electrice și, izolat, grindină.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice menționate anterior, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui copac în pericol să cadă și a altor doi copaci căzuți peste două autoturisme. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Echipajele SMURD au intervenit în 220 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 13 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 17 victime, șapte dintre acestea fiind transportate la unități sanitare.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 29 incendii, din care 23 fiind de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer, fiind afectate de flăcări peste 41 hectare. Echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în cazul unei persoane care a fost scoasă la mal de salvamarii ce patrulau în zona plajei Santa Maria Bey. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, fusese văzut plutind în larg. Echipajele SMURD au efecutat manevrele de resuscitare, însă acestea nu au avut rezultat favorabil. Scafandrii Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție din cadrul ISU Constanța au intervenit, în cursul serii de duminică, 17 iulie 2022, pentru căutarea unui bărbat dispărut într-un canal de irigații, în dreptul localității Hațeg. Acesta a fost găsit și adus la mal, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii Serviciului Județean de Ambulanță Constanța declarând decesul.

În acest weekend, pompierii militari au fost solicitați să acorde sprijin în cazul altor 12 situații: transport persoană supraponderală, deblocare de ușă, asigurări măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter etc.

related posts

Leave a Comment