Home Actualitate 27 de spectacole, 4 zile de teatru într-un maraton marca FITIC

27 de spectacole, 4 zile de teatru într-un maraton marca FITIC

by Antonia Mocanu
0 comment

Revoluția culturală revine la Constanța. Ajuns la ediţia a VI-a, Festivalul International de Teatru Independent de la Constanţa (FITIC),  unul dintre cele mai longevive evenimente culturale ale Dobrogei, va avea loc în perioada 19 – 22 august 2021, în Parcul Carol I (Termele Romane), pe două scene amenajate în zonele A și B, şi la Teatrul de Stat Constanţa, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii.

Festivalul este organizat de Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Și în acest an se păstrează tradiţia secţiunilor FITIC: Blue Theatre Independence (teatru independent, dramaturgie contemporană și teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) și Red Theatre Revolution (teatru studenţesc).

FITIC susţine fenomenul cultural independent şi explorează limitele spaţiului neconvenţional, reprezintând o rampă de lansare pentru tinerii actori din toată Europa, dar şi posibilitatea ca aceştia să ia contact cu tradiţia multietnică şi interculturală, branduri ale oraşului Constanţa.

Juriile festivalului sunt compuse din: Magda Catone, Alina Cristea, Crina Lință, Maia Morgenstern, Ioana Pavelescu, Silviu Biriș, Marius Bodochi, Alexandru Hausvater, Lucian Iancu și Liviu Manolache. Directorul festivalului este celebrul Alexandru Hausvater.

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunile din concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești.

Organizatorii ţin să le mulţumescă tuturor celor care s-au înscris la FITIC 2021 într-un număr record! Însă, dat fiind cele doar patru zile de festival, au fost nevoiţi să aleagă doar 27 de spectacole. Pentru ediţia viitoare, organizatorii au în vedere extinderea perioadei de festival.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele, în limita locurilor disponibile.

Ţinând cont de restricțiile impuse de perioada complicată pe care o traversăm, aflată sub semnul coronavirusului, organizatorii vă roagă să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc.

Sunteţi rugaţi să veniţi la spectacolul la care aveţi rezervare cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei. Rezervarea este anulată cu 10 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Programul poate fi accesat pe site-ul festivalului, www.fitic.ro sau pe pagina de Facebook a festivalului.

related posts

Leave a Comment