Home Cultură Se desființează inspectoratele școlare?

Se desființează inspectoratele școlare?

by Antonia Mocanu
0 comment

USR cere desfiinţarea inspectoratelor şcolare pentru ar fi  principala sursă de influenţă politică în sistemul de educaţie şi una dintre cele mai mari frâne în calea modernizării învăţământului.

De asemenea, profesorii dar și experții în educație susțin că inspectoratele şcolare nu trebuie să mai existe în forma actuală, fiindcă nu servesc interesului elevilor şi al cadrelor didactice.

Aceștia au oferit și o serie de posibile soluţii. În locul inspectoratelor şcolare, se propune  înfiinţarea unor centre judeţene de resurse pentru profesori, care să asigure o platformă de expertiză pentru implementarea uniformă a curriculei sau înfiinţarea unei entităţi de inspecţie şcolară care să nu fie subordonată Ministerului Educaţiei.

Totodată aceștia propun ca angajarea profesorilor şi directorilor la nivelul şcolii ar trebui să fie transferată în sarcina consiliilor de administraţie şcolară, unde un cuvânt important de spus să îl aibă părinţii, iar inspectoratele să rămână câte unul pe regiune şi să fie doar de control.

Sursa foto: edu.ro

related posts

Leave a Comment