Home Sănătate O nouă tranșă de vaccin Moderna pentru România

O nouă tranșă de vaccin Moderna pentru România

by Romanov Alex
0 comment

O nouă tranșă de vaccin Moderna a sosit în România. 134.400 doze de vaccin Moderna au ajuns în această săptămână în țară. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră.

Dozele au fost depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Ca urmare a primirii autorizației din partea autorităților competente, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare, medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Până în acest moment, în țara noastră au fost recepționate 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna, iar din data de 4 februarie, au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

related posts

Leave a Comment