Home Sănătate Pacienții imobilizați la pat după accidente vasculare sau accidente fizice se pot recupera medical total la Spitalul Sfântul Sava

Pacienții imobilizați la pat după accidente vasculare sau accidente fizice se pot recupera medical total la Spitalul Sfântul Sava

by Crina Matei
0 comment

În țara noastră, sunt aproape 200.000 de pacienți care ar avea nevoie anual de recuperare medicală după accidente cerebro-vasculare sau după orice alt tip de accidente ce reduc mobilitatea, care necesită îngrijiri paliative specializate. Din nefericire, doar puțin peste 100 de medici sunt atestați și activează în acest domeniu. După ce le este salvată viața, pacienții care trec prin experiențe atât de grave nu au unde se recupera. Spitalul Sfântul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative a fost înființat, în urmă cu 3 ani, de un psiholog exasperat tocmai de neputința sistemului public sanitar de a oferi șanse la o viață normală pacienților care au învins  moartea.

M-am internat la Sfântul Sava cu hemiplegie flască, sechele de infarct cerebral și anevrismul unor artere. În urma ședințelor de kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic, cu ajutorul echipei de specialiști în recuperare medicală, am plecat acasă mergând. După ce am trecut prin accidentul pe care l-am avut, nu credeam niciodată că mă voi mai vedea în picioare. M-au pus pe picioare. N-am crezut că mă voi mai ridica vreodată din pat și aproape că nici acum nu cred că am reușit”.  Este declarația doar a uneia dintre zecile de pacienți care ajung la Spitalul Sfântul Sava pe targă sau în cărucior și pleacă pe propriile picioare, la finalul perioadei de tratament stabilită de specialiști.

Terapeuții din Spitalul Sfântul Sava pun un accent deosebit pe interacțiunea cu pacientul, pe stimularea dorinței acestuia de a se recupera, nu se limitează la a marca un exercițiu realizat și apoi să trimită pacientul în cameră. 30 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 8 medici specialiști, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere deservesc 118 paturi autorizate, în saloane cu 2 sau 3 locuri. Echipa atât de numeroasă face posibilă acordarea unei atenții deosebite fiecărui pacient în parte.

Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte și 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii. Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală. În curând, Spitalul Sfântul Sava va deschide și o secție ATI cu 18 paturi, o ambulanță tip C specială pentru intervenții de resuscitare fiind deja achiziționată.

Spre exemplu, după un accident rutier grav, un pacient poate veni în Spitalul Sfântul Sava la 2-3 zile post operator, imediat ce chirurgul îi aprobă externarea. Medicii de recuperare îl examinează la internarea în Spitalul Sfântul Sava și stabilesc obiectivele de recuperare, în funcție de recomandarea chirurgului. Terapeuții încep, apoi, procedurile de mobilizare, care pot fi pasive, realizate atât de kinetoterapeut, cât și de Kinetec, un echipament extrem de performant aflat în dotarea Spitalului Sfântul Sava, foarte rar întâlnit în clinici de recuperare. Sunt pacienți care au reușit să se recupereze în doar două săptămâni, sunt și alții care necesită perioade mai lungi, în funcție de gravitatea accidentului suferit sau a afecțiunilor determinate de accidente cerebrale.

Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală. Centrul medical se află lângă București, în comuna Pantelimon, str. Cozieni nr 2, drumul spre Mânăstirea Pasărea.

La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

[email protected] 

embed: https://www.youtube.com/watch?v=RX4rntBCeOk

related posts

Leave a Comment