Home Sănătate Noi acuzații de malpraxis, în municipiul de la malul mării

Noi acuzații de malpraxis, în municipiul de la malul mării

by Antonia Mocanu
0 comment

Spitalul Județean Constanța se confruntă cu noi acuzații de mal praxis. După cazul femeii care a murit așteptând mai bine de 16 ore în secția de primiri urgențe, acum familia unui bărbat de 70 de ani susține că acesta a avut parte de același tratament în urma cu patru luni. Iar finalul a fost tragic și în cazul lui. Rudele au depus deja plângere la colegiul medicilor și direcția de sănătate publică și spun că nu se vor opri aici.

Nenorocirea s-a întâmplat în septembrie anul trecut, când bărbatul de 70 de ani a început să se simtă rău. Familia a chemat salvarea, iar în jurul orei 17.30 bărbatul ajungea la Urgența Spitalului Județean. Din acel moment și până când a fost consultat prima oara ar fi trecut trei ore, susține fiul bărbatului. În tot acest tip starea pacientul începuse să se degradeze.

Spre seară bărbatul și-a chemat fiul, iar acesta a încercat să le ceară cadrelor medicale schimbarea codului pe care fusese internat bărbatului, dat fiind faptul că starea lui de sănătate era din ce în ce mai șubredă. În zadar însă. Tot medicii i-au spus că analizele i-au ieșit bine, și că nu are de ce să își facă probleme.

În cele din urmă, puțin după ora 23, bărbatul nu a mai suportat tratamentul medicilor și a plecat acasă. Însă două zile mai târziu a început să se simtă din nou rău. Familia a decis să îl ducă la un alt spital, însă cadrele medicale de aici au decis că starea pacientului impune transferul lui la urgența spitalului județean. Aici însă surpriză. Este internat tot pe cod verde.

A doua zi însă starea bărbatului s-a agravat. A fost transferat pe secția de terapie intensivă, iar în cele din urmă a decedat .

Reprezentanții Spitalului Județean susțin că și în cazul acestui pacient, ca și în cel al  femeii care a murit după 16 ore de așteptare, s-au respectat toate procedurile medicale.

„Pacientul a fost înregistrat la UPU Constanța pe data de 26.09.2019, ora 17.21. În urma efectuării triajului, acesta a fost încadrat pe Codul Verde.  Pacientul era conștient, colaborant și stabil hemodinamic. În urma examinării, medicul de gardă a recomandat efectuarea de investigații paraclinice și imagistice. Vă aducem la cunoștință că în intervalul 07.00-19.00,  la UPU Constanța s-au prezentat  229 pacienți, dintre care 188 au fost direcționați pe codul Verde, 22 pe Galben, 6 pe cod Roșu și restul pe codurile Alb și Albastru. Numărul mare de cazuri influențează direct timpii de așteptare, astfel că în cazul acestui pacient, rezultatele  investigațiilor au fost gata în jurul orei 23.40, iar la ora 23.50 s-a solicitat consultul unui medic specialist. Consultul nu a mai avut loc pentru că pacientul a hotărât să părăsească Unitatea Primiri Urgențe, semnând în fișă la ora 23.55, înainte de finalizarea diagnosticului”, a menționat conducerea SCJU Constanța.

Familia bărbatului este convinsă că a fost vorba de o culpă medicală. A făcut deja plângere la Direcția de sănătate Publică, dar și la Colegiul Medicilor. Va merge și la Poliție, dar și la Parchet pentru că vor ca cei vinovați de moartea bărbatului să fie trași la răspundere.

Sursa foto: adevarul.ro

related posts

Leave a Comment