Home Actualitate Clădirile rezidenţiale vor fi reevaluate, la Techirghiol

Clădirile rezidenţiale vor fi reevaluate, la Techirghiol

by Florentina Lup
0 comment

Începând cu exercițiul fiscal următor (2022-2023), în vederea alinierii/încadrării corecte din punct de vedere fiscal a bunurilor imobile – clădiri rezidențiale, Primăria Techirghiol va iniția o campanie de verificare şi acolo unde este cazul, Biroul de Taxe Impozite va propune şi respectiv va face modificările care se impun. În mod concret, se va verifica îndeplinirea prevederilor legale, cu privire la modul de calcul al impozitului pe clădiri.

De exemplu, în măsura în care imobilul beneficiază de instalații de apă, canalizare, electricitate și încălzire, contribuabilul are obligația să înscrie această mențiune în declarația de impunere a imobilului, în caz contrar aceste modificări se vor face din oficiu, unde va fi cazul.

Autorităţile locale sugerează proprietarilor de clădiri rezidenţiale (persoane fizice) ca până la sfârşitul acestui an să rectifice, dacă este cazul, declaraţia de impunere pentru imobilele cu destinaţie de locuinţă, în funcție de situația de fapt a fiecăruia. Acțiunea demarată de către Primăria Orașului Techirghiol, prin Serviciul de Taxe şi Impozite Locale, nu are în vedere o modificare a impozitării, ci strict încadrarea corectă conform legislației fiscale în vigoare, pentru toți proprietarii de imobile-clădiri rezidențiale (case, apartamente, etc.) de pe raza UAT Techirghiol.

Cei care doresc mai multe informaţii, se pot adresa Biroului de Taxe si Impozite Locale, aflat în sediul Primăriei Orașului Techirghiol, din str. Dr. Victor Climescu, nr. 24, le pot obţine la numărul de telefon 0241 73 56 22, sau prin  e-mail [email protected].

Sursa: Primăria Techirghiol

related posts

Leave a Comment