Home Evenimente Sancțiuni, avertismente și amenzi, aplicate de jandarmi, pe litoral

Sancțiuni, avertismente și amenzi, aplicate de jandarmi, pe litoral

by Romanov Alex
0 comment

De la începutul lunii iulie și până în prezent, peste 200 jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă, în Constanţa şi pe litoralul Mării Negre, la Mamaia, Costineşti şi Vama Veche. Au fost executate peste 100 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

În această perioadă jandarmii au aplicat 1298 sancţiuni contravenţionale, dintre care 422 avertismente scrise şi 876 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 426150 lei.

Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost acordate pe linia comerţului ilegal cu produse de patiserie, (covrigi, gogoşi, cornuri), fructe (piersici, caise, fructe de pădure, mere glazurate) şi nelipsitul porumb fiert.

Recomandăm turiştilor să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casa cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea.

De asemenea, jandarmii grupării au constatat 24 fapte de natură penală, dintre care 16 în mod independent şi opt în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 36 de făptuitori.

Au mai fost executate 11 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete.

sursa foto: Claboo Media

related posts

Leave a Comment