Home Cultură Vernisajul “Signa”, în online

Vernisajul “Signa”, în online

by Crina Matei
0 comment

Continuă serile de cultură în spațiul virtual. Canalul Youtube al Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius” a găzduit, miercuri seara, expoziția semnată de Sînziana Romanescu și Lelia Rus Pîrvan, lectori la Facultatea de Arte, care colaborează, pictează și expun împreună cu studenții de aproape un deceniu.

Vernisajul intitulat “Signa” conține lucrările celor două artiste, care își propun să prezinte privitorului interpretări ale simbolurilor și arhetipurilor dintr-o perspectiva plastică personală.

“La limita dintre sacru și profan, simbolurile și arhetipurile adaptează mitologia universală la dimensiunile spațiului subiectiv. Prin urmare, lucrările prezente în această expoziție propun privitorilor explorarea unor simboluri și arhetipuri binecunoscute, cum ar fi cercul, pătratul, crucea, peștele, etc, într-o manieră proprie autoarelor. Putem viziona astfel lucrări în tehnică mixtă executate pe hârtie, colaje cu diferite materiale și suprafețe viu colorate în acuarelă”, au precizat organizatorii.

Expoziția de față este prezentată în continuarea evenimentelor din București și Iași din luna martie a acestui an, de la Muzeul Țăranului Român și Galeria UAP Iași. Cu ocazia evenimentului din București a fost lansat și albumul ”De la simbol la arhetip, între text și reprezentare”, conținând o mare parte din lucrările prezentate pe simezele virtuale ale Facultății de Arte.

Expoziția urma să ajungă în această primăvară la Institutul Național de Arte Frumoase și Design din Tașkent-Uzbekistan, precum și la Universitatea din Oviedo-Spania, dar din cauza pandemiei, acest lucru nu a mai fost posibil.

related posts

Leave a Comment