Home Cultură Vernisaj online: „Sacrul în artă”

Vernisaj online: „Sacrul în artă”

by Crina Matei
0 comment

Constănțenii care iubesc frumosul și arta au fost pentru câteva clipe vizitatori virtuali ai vernisajului online al expoziției Sacrul în artă – interferențe clasice și contemporane”. Evenimentul a fost organizat de Studenții și profesorii Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, specializările Pedagogia Artelor Plastice și Decorative și Educația vizuală prin studiul peisajului și figurii.

Canalul de Youtube al Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța a devenit în perioada pandemiei scena unde se derulează fie piese de teatru fie expoziții. Așa s-a întâmlat și seara trecută, când constănțenii care iubesc arta și frumosul au fost invitați să participe virtual la o nouă expoziție semnată de studenții și profesorii facultății de Arte.  Lucrările studenților au fost concepute atât sub îndrumarea cadrelor didactice Sînziana Romanescu, Lelia Rus Pîrvan, Florentin Sîrbu și Ilyia Iankov – în cadrul lucrărilor practice de specialitate și a workshop-urilor periodice, câtși individual.

Lucrările prezente în expoziție sunt realizate în tehnici multiple: pictură clasică pe sticlă, vitraliu pictat, pictură și tehnică mixtă pe pânză, tehnică mixtă și colaj pe hârtie, desen și prelucrare digitală, fiecare fiind personală tocmai prin diversitatea tehnicilor abordate – în același timp privitorul se va putea bucura de unitate în diversitate, ideea de sacru în artă fiind surprinsă în mod fericit de fiecare expozant.

related posts

Leave a Comment