Home Actualitate Un spital privat din Cluj va trata pacienţi infectaţi cu coronavirus

Un spital privat din Cluj va trata pacienţi infectaţi cu coronavirus

by Florentina Lup
0 comment

Ieri, 27 aprilie, a fost semnat documentul prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. În acest fel, numărul de locuri destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 creşte cu 180.

Potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), Consiliul Judeţean Cluj va plăti lunar o chirie în valoare de 80.000 lei (+ TVA). Suma reprezintă închirierea spitalului și a dotărilor de care acesta dispune, iar utilizarea echipamentelor se va face în mod gratuit. Personalul medical, organizarea și susținerea activității vor fi asigurate și gestionate de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Oficializarea acestei colaborări reprezintă o garanție în plus că sistemul medical clujean este și va fi pregătit pentru a face față luptei cu noul coronavirus.”, a declarat Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Conducerea spitalului pune la dispoziţie, fără niciun cost suplimentar, computerul tomograf, aparatura de radiologie medicală RX, stația de oxigen și aer comprimat medical, ecograful abdominal și echipamentele pentru monitorizarea pacienților.

related posts

Leave a Comment