Home Editorii noștri îți recomandă Tratament împotriva cancerului 100% gratuit în Centrul de radioterapie MedEuropa Constanța

Tratament împotriva cancerului 100% gratuit în Centrul de radioterapie MedEuropa Constanța

by Crina Matei
0 comment

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța oferă bolnavilor de cancer consultații și tratamente prin radioterapie în mod gratuit, cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate. Unitatea medicală pune la dispoziția pacienților o echipă de specialiști formată din radioterapeuți, fizicieni medicali și asistenți cu experiență în tratarea pacientului oncologic, coordonată de Dr. Cora Gache, medic primar radioterapeut și din care mai fac parte Dr. Alexandra Zlate, Dr. Cosmin Safta, Dr. Corina Ionescu și Dr. Stepan Emanuel Vasile, medici specialiști radioterapie.

În mod similar celor trei centre MedEuropa din țară – deschise la BucureștiOradea și Brașov – în unitatea medicală din Constanța se utilizează tehnologii de iradiere de ultimă generație, mai exact acceleratoare liniare Elekta Infinity. Acestea permit tehnici moderne ca IMRT/VMAT, pentru tratamentul cancerului. În clinica MedEuropa din Constanța se poate efectua atât radioterapie cu intenție curativă, cât și cu scop paliativ, în regim de spitalizare de zi.

Radioterapia este o metodă de tratament care utilizează radiațiile ionizante în terapia tumorilor maligne. Asemănător chirurgiei, radioterapia este un tratament locoregional (se tratează tumora și ganglionii limfatici din vecinătatea acesteia), scopul ei fiind de a evita apariția recidivelor bolii (creșterea controlului local al bolii canceroase). Datorită tehnologiei de care dispune și a unei echipe experimentate, tratamentele oferite în cadrul MedEuropa Constanța sunt de înaltă calitate și precizie. Acestea respectă două deziderate de bază ale tratamentului prin iradiere: doză cât mai mare aplicată volumului tumoral, cu o protecție maximă a țesuturilor sănătoase.

În cadrul comisiei oncologice („Tumor Board”), formată din medicii implicați în rezolvarea cu succes a unui caz oncologic, în funcție de indicație: oncolog medical, chirurg specializat în diferite localizări ale cancerului, radioterapeut, anatomopatolog, precum și alți profesioniști din specialități conexe, echipa MedEuropa asigură discutarea și analiza situației fiecărui pacient, oferind confort și certitudine în luarea deciziei. „Misiunea MedEuropa este de a reda sănătatea pacienților și de a le ameliora suferința. Folosim tehnologie de ultimă generație și ne bazăm pe experiența unei echipe valoroase. Modernizarea tehnologică în radioterapie îmbunătățește rezultatele clinice deoarece există o adaptare individuală a iradierii, crește șansele de vindecare prin doze mai mari și precis administrate, se îmbunătățește calitatea vieții pacientului prin evitarea iradierii cu doze mari a organelor sănătoase. Scopul nostru este să oferim un act medical adecvat, precis și echilibrat, aproape de casă, într-o atmosferă primitoare.”, afirmă Dr. Bogdan Angheloiu, director general MedEuropa.

Un pacient se poate adresa centrului pentru o programare încă din momentul în care există suspiciunea de cancer, în baza investigațiilor și consultațiilor de specialitate indicate, respectiv oferite de medicul de familie și/sau de medicul specialist. Diagnosticul de certitudine este obținut, cu câteva excepții, prin buletinul histopatologic. Documentele medicale sunt analizate în cadrul unei consultații inițiale, pas care poate fi urmat, la nevoie, de alte investigații. În cazul în care dosarul medical este complet, cazul este discutat în tumor board și pacientul este informat cu privire la tratamentul indicat de specialiștii MedEuropa. Decizia finală aparține pacientului, care beneficiază de întreg suportul și de toate informațiile necesare, din partea echipei MedEuropa.

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța este situat pe Strada Ștefăniță Vodă, nr. 39, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa – 021 9971, unde puteți selecta MedEuropa Constanța.

related posts

Leave a Comment