Home Actualitate S-a dat start sesiunii de finanţare a proiectelor editoriale

S-a dat start sesiunii de finanţare a proiectelor editoriale

by Florentina Lup
0 comment

Administraţia Fondului Cultural Naţional a lansat astăzi, 2 mai, apelul de proiecte editoriale şi o nouă invitaţie adresată experţilor evaluatori.

,,Mulţumită remarcabilei implicări a membrilor Consiliului AFCN, dorim să transmitem un semnal de întoarcere treptată la o stare de normalitate şi menţinem datele anunţate în calendarul de finaţare.”, a precizat Irina Cios, directoar AFCN.

Bugetul sesiunii III / 2020, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii, este de 800.000 de lei, iar consiliul AFCN a stabilit trei secţiuni în cadrul cărora se pot propune proiecte:

  • carte (inclusiv ediţii critice);
  • reviste şi publicaţii cultural;
  • ediţii de poezie.

Între 2 şi 31 mai a.c. pot propune proiecte edituri şi redacţii de publicaţii culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activităţi editoriale şi/sau persoane juridice de drept public.

Începând de astăzi, se deschide şi aplicaţia de depunere a candidaturilor pentru comisiile de evaluare. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maxim două arii tematice de expertiză.

related posts

Leave a Comment