Home Actualitate Reguli noi pentru evenimentele private

Reguli noi pentru evenimentele private

by Crina Matei
0 comment

16 oameni, acesta este numărul maxim de persoane care pot participa la ceremoniile religioase personale precum  botezuri, cununii și înmormântări. Participanţii vor fi obligaţi să respecte în continuare regulile de distanţare socială.

Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat ca de exemplu  botezurile, cununiile sau înmormântările pot avea loc cu un număr strict limitat de persoane. Documentul emis de MAI prevede că după data de 15 mai vor continua măsurile de prevenire și control a răspândirii coronavirusului.

Deşi la astfel de evenimente vor putea participa un număr maxim de 16 persoane, vom putea ieşi din localitatea de domiciliu pentru a merge la o nuntă, la un botez sau la o ceremonie funerară.

Accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană. De asemenea, toate persoanele din biserică vor purta mască care trebuie să acopere gura și nasul.

Iar dacă, înainte de o astfel de ceremonie importantă, vrem să ne tundem, să ne coafăm sau să mergem la cosmeticiană, autorităţile au anunţat şi o serie de reguli privind accesul în saloanele de înfrumuseţare.

Sursa foto: 9AM.ro

related posts

Leave a Comment