Home Actualitate Protest pentru Andrei, protest pentru viaţă

Protest pentru Andrei, protest pentru viaţă

by Crina Matei
0 comment

Familia copilului bătut la Mangalia, aflat acum în moarte cerebrală își strigă disperarea și neputiința în fața Spitalului Județean Constanța. Părintii lui Andrei ar vrea să-l transfere oriunde în altă parte, dar toate spitalele îi refuză, pe motiv că nu mai e nimic de făcut din punct de vedere medical. Andrei este în comă profundă de 20 zile, iar părinților li s-a spus să ia în calcul și deconectarea de la aparate.

Părinții lui Andrei, rude și prieteni din Mangalia au protestat la Constanța. Purtând pancarte pe care îți scriseseră necazul , oamenii au strigat sperând că disperarea lor să fie auzită la București la Ministerul Sănătății. Este ultimul lucrul pe care-l mai pot face, după ce au bătut la toate ușile din Capitală.

Petrisor Ivan- tatăl lui Andrei : “la multe spitale unde am discutat n-ar putea să facă mai mult decât ce-i fac la Constanţa, cam atât poate să facă şi la celalalte spitale..”

Oamenii sunt conștienți că multe lucruri n-au mai rămas de făcut pentru Andrei, dar nu se pot împăca nicicum cu gândul că adolescentul este pierdut. Se-agață de orice minune pe care-o poate face orice medic și vor să-ncerce tot posibilul.

Petrisor Ivan – tatăl lui Andrei:  “şansele sunt foarte foarte mici, undeva în procente o,o2 % şi eu chiar vreau să profit de şansele acelea”

Spitalul Județean Constanța și-a dat acceptul pentru transfer, însă momentan niciun alt spital nu-l accepta pe Andrei. Sunt și riscuri enorme pe timpul transportului, sau transferului din salon la elicopter.

Crina Kibedi – purtător de cuvânt Spitalul judeţean Constanţa: “colegii mei au făcut toate eforturile pentru salvarea acestui pacient dar şi pentru transferul lui. Din păcate starea lui clinică este extrem de gravă iar prognosticul rezervat.”

Tatăl băiatului cere acum ajutorul Ministerului Sănătății.

Petrisor Ivan – tatăl lui Andrei: “Eu aş vrea să se organizeze o comisie din partea altor spitale, că or fi private, c-or fi de stat,  să vină la spitalul judeţean Constanţa, să vadă pacientul, adică pe băiatul meu, să vadă dacă diagnosticul este dat corect sau nu este corect. ”

Andrei este în comă profundă de 20 de zile, iar părinților li s-a spus să ia în calcul și deconectarea de la aparate.

Pe 1 februarie Andrei a fost bătut de un coleg de școala în Mangalia. O hemoragie cerebrală l-a bagat în spital, iar starea lui a mers din ce în ce mai rău. Agresorul, minor și el, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și se află după gratii. Părinții lui Andrei speră că justiția să facă dreptate, indiferent dacă fiul lor va trăi sau nu.

Sursa foto:Puterea.ro

related posts

Leave a Comment