Home Actualitate Proiectele pe mobilitate, o prioritate!

Proiectele pe mobilitate, o prioritate!

by Crina Matei
0 comment

“Astăzi, Constanța este un oraș sufocat de mașini. Trebuie să restabilim ordinea între pietoni, transport alternativ, transport în comun și această luptă agresivă a transportului individual”. Declarația îi aparține primarului Constanței, Decebal Făgădău care s-a întâlnit cu reprezentantul unei comunități care prezintă idei și proiecte despre orașe inteligente şi dezvoltarea urbană durabilă.

Întâlnirea dintre edilul Constanței și Grațian Mihăilescu, reprezentantul unei comunități de experți care prezintă idei și proiecte despre orașe inteligente şi dezvoltarea urbană durabilă a vizat mai multe subiecte de discuție, printre care fondurile europene, mobilitatea, calitatea spațiului urban sau planificare pe termen mediu și lung. Primarul Constanței, Decebal Făgădău a declarat că în acest moment, Constanța este un oraș sufocat de mașini și că este nevoie să se restabilească ordinea între pietoni, transport alternativ, transport în comun și transportul individual.

Edilul Constanței a mai declarat că astăzi, la Constanța, sunt contracte semnate și proiecte aflate în diferite stadii de implementare de aproximativ 700 de milioane de lei.

La rândul său, Grațian Mihăilescu a declarat că a avut parte de o surpriză mai mult decât plăcută să constate că orașul de la malul mării este singurul din România care are sistemul GIS pus la punct și o bază de date digitală care poate ajuta la fundamentarea proiectelor de viitor.

În concluzie, Constanța are toate premisele să se dezvolte în următorii ani și să crească. Provocarea este legată de resurse umane, de colaborare și crearea acestui eco-sistem urban format din administrație, business, ONG și Universitate, care să contribuie la proiecte și care să aducă orașului notorietatea pe care a avut-o în trecut.

related posts

Leave a Comment