Home Editorii noștri îți recomandă Plasticul de unică folosință, interzis prin Hotărâre de Consiliu Local

Plasticul de unică folosință, interzis prin Hotărâre de Consiliu Local

by Crina Matei
0 comment

La finalul anului trecut, ONG Mare Nostrum a lansat inițiativa civică de eliminare a plasticului de unică folosință la evenimentele publice organizate de  Primăria Constanța. Din dorința de a crește respectul față de mediu, ONG Mare Nostrum a inițiat în 2019 o petiție online de strângere semnături pentru susținerea acestei iniţiative. Motivația a fost una cât se poate de simplă: reducerea cantității de deșeuri marine și urbane, precum și adoptarea unui comportament responsabil european.

Sute de semnături au fost strânse printr-o petiție online, lansată pe site-ul organizației. La finalul anului trecut, inițiativa a devenit hotărâre de consiliu local. 

Documentul prevede înlocuirea obiectelor din plastic cu alternative durabile și biodegradabile, prin implementarea unei economii circulare, care va proteja mediul de poluarea cu plastic și va stimula creșterea, precum și inovarea.

”Este un prim pas care dă tonul unei schimbări de mentalitate absolut necesare: utilizarea responsabilă a plasticului și eliminarea acelor obiecte care ajung imediat deșeuri. Pentru tacâmurile și farfuriile sau paiele  de plastic, durata de viață în groapa de gunoi este mult mai mare comparativ cu durata de utilizare. Practic producem mai degrabă produse-deșeu, decât produse utile”, spune Mihaela Cândea Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.

În fiecare an, europenii generează 25 de milioane de tone de deșeuri din plastic, însă mai puțin de 30 % sunt colectate pentru a fi reciclate. În întreaga lume, plasticul reprezintă 85 % din deșeurile de pe plajă.

Sursa : ONG Mare Nostrum

related posts

Leave a Comment