Home Actualitate Zeci de mii de produse contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

Zeci de mii de produse contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

by Florentina Lup
0 comment

Luni, 19 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, s-au sesizat din oficiu, în cazul unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. În urma controlului, au fost descoperite 1636 seturi birou şi scaune pentru copii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Tot în aceeaşi zi, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu într-un alt caz , înregistrat în data de  22 iunie 2021, când au participat alături de lucrătorii vamali la verificarea unui alt container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. În urma controlului, au fost descoperite 5.040 parfumuri diferite mărci, în plus față de cele declarate în documente, precum și 26.832 seturi produse cosmetice susceptibile a fi contrafăcute.

În ambele situații bunurile au fost ridicate, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv de folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”. 

related posts

Leave a Comment