Home Editorii noștri îți recomandă „Oameni de știință pentru o zi”

„Oameni de știință pentru o zi”

by Crina Matei
0 comment

Două eleve ale unui liceu privat din Constanța au vrut să fie oameni de știință pentru o zi. Acest lucru în cadrul unui concurs care îi provoacă pe micii pasionați de tot ceea ce înseamnă lumea planetelor să scrie un eseu prin care să descrie cel mai bine planeta preferată.

Ilinca Neagu și Raluca Dinu sunt două eleve de clasa a noua care împărtășesc aceeași pasiune. Una diferită, dar frumoasă și extrem de interesantă. Lumea planetelor sau astronomia. Tocmai de aceea împreună au participat la un concurs denumit „Oameni de știință pentru o zi”.

Cele două eleve au vrut să descopere luna Charon a lui Pluto și s-au documentat temeinic pentru ca eseul de 500 de cuvinte pe care l-au redactat să releve cât mai bine planeta aleasă de ele.

Pe parcursul documentării cele două eleve ne-am împărtășit faptul că au aflat lucruri extrem de interesante despre Charon, luna lui Pluto, dar și noutăți pe care nu le știau.

Vorbim așadar despre astronomie, un domeniu atipic, dar care pentru cele două eleve este unul pe de-o parte familiar, iar pe de altă parte unul necunoscut pe care și prin prisma eseului realizat l-au putut aprofunda mai mult. Cele două eleve ale liceului privat constănțean au promis că vor mai realiza și în viitor astfel de lucrări despre subiecte interesante, necunoscute și ne vor împărtăși ce descoperă despre tot ceea ce înseamnă astronomia. 

related posts

Leave a Comment