Home Actualitate Măști de protecție gratuite pentru toți românii

Măști de protecție gratuite pentru toți românii

by Crina Matei
0 comment

Vești bune pentru români. Senatul a votat o lege prin care se prevede acordarea de măşti de protecţie, gratuit, fiecărui cetăţean român, pentru a se proteja de noul coronavirus. Actul normativ a fost inițiată de PSD și Pro România și trebuie aprobată de Camera Deputaților. Guvernul anunțase o inițiativă similară, destinată însă numai persoanelor fără posibiltăți materiale.

Legea votată de senatori prevede acordarea gratuit a unui set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020. Ministerul Sănătăţii va achiziționa măștile cu prioritate de la producători interni dar se va apela şi la surse din import.

Distribuţia măştilor ar urma să fie realizată prin Direcţiile de sănătate publică judeţene către autorităţile publice locale.

Inițiativa deputaților PSD și Pro românia vine după ce s-a constatat că din cauza pierderii temporare sau definitive a locurilor de muncă dar și din cauza preţurilor oscilante pentru măştile de protecţie, foarte mulţi români  se află în imposibilitatea de a suporta cheltuielile aferente achiziţionării acestor măşti. De asemenea, s-a constatat că în prezent necesarul de măşti de protecţie nu este acoperit de farmacii, iar în unele cazuri specula face ca aceste produse să fie complet inaccesibile persoanelor cu venituri reduse.

Săptămâna viitoare și Guvernul va adopta un act normativ care prevede ca doar persoanele cu venituri mici să primească măşti de protecţie gratuite.

related posts

Leave a Comment