Home Actualitate Bilanț impresionant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenţă

Bilanț impresionant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenţă

by Florentina Lup
0 comment

În perioada stării de urgență, peste 5.000 de pompieri au fost zilnic la datorie, alături de medici și asistenți. Misiunile pompierilor au fost acoperite cu peste 3.400 mijloace tehnice destinate gestionării cu eficiență a intervențiilor care au presupus stingerea incendiilor, recuperarea și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat.

Totodată, răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat de peste 400 echipaje SMURD, formate din autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, motociclete SMURD și ambulanțe pentru transport neonatologic.

De asemenea, în perioada 22 martie – 17 mai, pentru gestionarea situațiilor apărute pe fondul infectării cu noul tip de coronavirus, pompierii salvatori au efectuat peste 34.000 misiuni de transport persoane către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare.

În perioada stării de urgenţă, echipajele CBRN, care intervin în misiuni cu risc chimic, biologic, radiologic și nuclear, au executat 17.156 misiuni de decontaminare a personalului și a tehnicii de intervenție.

De la debutul stării de urgență, efectivele IGSU au instalat 371 de corturi, la nivel național, destinate triajului medical la unități de primiri urgente, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

related posts

Leave a Comment