Home Editorii noștri îți recomandă Începe testarea naţională

Începe testarea naţională

by Crina Matei
0 comment

Testarea națională pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19 va începe, în curând, în Dobrogea.  Astfel, Direcțiile de Sănătate Publică din Constanța și Tulcea au selectat câte cinci laboratoare care vor participa la studiul coordonat de Institutul Național de Sănătate Publică.

În perioada următoare, aproape 30 de mii de români vor fi testați pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19 în cadrul unui studiu național care va dura până în luna septembrie. La Constanța au fost deja selectate laboratoarele și a fost stabilit numărul celor de la care vor fi recoltate probe.

“Pentru județul Constanța s-au ales cinci laboratoare pentru studiul național de seroprevalență, laboratoare cu adresabilitate mare. Orientativ, o mie de probe pe săptămână sau 40 de mii de pacienți pe an. Vor fi testate 998 de persoane, adică aproape o mie de persoane, dat fiind faptul că județul nostru este un județ foarte mare” a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, dr. Loti Popescu.

Tot cinci au fost selectate și la Tulcea. Acestea vor recolta ser rezidual din probele pacienților care se adresează în mod obișnuit, pacienți care nu prezintă simptome ale unei boli infecțioase. Totodată, vor fi incluși în studiu doar cei care își vor da acordul.

Toate probele recoltate din județe vor ajunge la Institutul Național de Sănătate Publică.

related posts

Leave a Comment