Home Actualitate Decizie BOR: nu mai pupați icoanele!

Decizie BOR: nu mai pupați icoanele!

by Crina Matei
0 comment

Credincioşii constănţeni sunt sfătuiţi să nu mai sărute icoanele din cauza riscului de contaminare cu noul coronavirus Covid-19. Sfatul vine din partea  Patriarhiei Române. Astfel, persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus descrise de autorităţile medicale sunt sfătuite să evite în aceste zile locurile aglomerate, inclusiv spaţiul bisericii, pentru a nu-i expune şi pe alţii la o posibilă îmbolnăvire.

În acest timp, credincioşii pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de radioul şi televiziunea patriarhiei.

Persoanele care se tem că s-ar putea îmbolnăvi prin împărtăşirea din Sfântul Potir cu linguriţa comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtăşirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriţă adusă de acasă şi folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană.

„În Biserică, Sfânta Împărtăşanie se pregăteşte şi se administrează totdeauna în condiţii de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă”, au declarat reprezentanţii Patriarhiei.

Sursa: Patriarhia Română

Sursa foto: Parohia Ortodoxă Română

related posts

Leave a Comment