Home Cultură Continuă festivalul de teatru online, la Constanța

Continuă festivalul de teatru online, la Constanța

by Crina Matei
0 comment

Continuă festivalul de teatru online intitulat sugestiv “Seri de Teatru la Pontul Euxin”. Pentru a treia oară în această săptămână, constănțenii au putut viziona un spectacol transmis pe pagina de YouTube a Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius”.

“Două cameriste”,  un spectacol de dans și actorie, o adaptare după “Cameristele” de Jean Genet,  le-a fost propus, seara trecută, constănțenilor, pe pagina de YouTube a Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius”.

Inimile înnegrite de invidie, gelozie, ură şi ingratitudine, le vor conduce pe cele două protagoniste, prin intermediul unui ritual nebunesc spre conceperea unui plan de distrugere şi înlăturare a Doamnei. Înfundarea în puşcărie a iubitului hoţ este primul pas spre distrugerea acesteia.

Nevoia de „a juca teatru”, prezentă chiar şi în viaţa cotidiană reală, le va determina pe cele douǎ surori orfane să îmbrace diverse forme ale alienării sufleteşti. În final, reuşita planului lor se va dovedi ineficientă pentru dobândirea liniştii şi armoniei aşteptate.

Din distribuția acestui spectacol au făcut parte nume precum: Dana Cojan, Mirabela Moroșanu, Geta Răvdan Huncanu, Cosmin Adrian, Sorin Frățilă.

Spectacolul este realizat de Geta Răvdan Huncanu, asist.univ.dr. la specializarea Artele spectacolului din cadrul Facultății de Arte.

related posts

Leave a Comment