Home Actualitate Cod portocaliu de vijelii în Dobrogea

Cod portocaliu de vijelii în Dobrogea

by Crina Matei
0 comment

Vremea schimbă foaia de la o zi la alta. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme rea pentru zona Dobrogei, iar fenomenele meteorologice vor fi extreme.  

Astfel, astăzi, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei şi nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze, la rafală în general, cuprinse între 80 şi 100 de km pe oră.

De asemenea, până la ora 23, judeţul Constanţa se află sub cod galben de vreme rea. Sunt aşteptate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65 şi 75 de km pe oră, grindină, averse ce pot avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice.

În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h. Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

related posts

Leave a Comment