Home Editorii noștri îți recomandă Bani europeni pentru școli și licee, la Constanța

Bani europeni pentru școli și licee, la Constanța

by Crina Matei
0 comment

Investiții importante în educație, la malul mării. Chiar dacă unitățile de învățământ sunt închise, municipalitatea atrage fonduri europene pentru modernizarea școlilor și liceelor constănțene. Pe lista acestor unități se află liceul „Decebal”, „Traian”, Telecomunicații și „Remus Opreanu”.

Modernizarea unităților de învățământ din Constanța este o investiție mult așteptată atât de elevi, cât și de profesori și constănțeni. Acest lucru este posibil cu ajutorul fondurilor europene. Municipalitatea lucrează la proiecte de aceesare a banilor europeni pentru o listă de școli și licee de la malul mării.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța : „Chiar dacă școlile sunt închise, este important să investim în continuare în educație. Un număr important de școli și licee continuă o listă deja lungă a unităților de învățământ care atrag fonduri europene și în care noi investim. Acum este rândul Școlii Gimnaziale nr.7, „Remus Opreanu”, cea mai mare școală din Tomis Nord, unde avem o echipă minunată de cadre didactice. Această școală, cu ajutorul fondurilor norvegiene și 15% cofinanțare din partea municipalității, va fi modernizată.”

Iar pe lista de investiții se numără și liceele Decebal și Traian, aflate în topul unităților de învățământ de prestigiu din Constanța, cu elevi olimpici și cadre didactice dedicate. Aproximativ 13,5 milioane de lei vor ajunge la liceul Decebal, bani ce vor fi folosiți pentru modernizare și dotarea unității, iar alte fonduri vor ajunge la liceele Traian și de Telecomunicații, 13,5 milioane de lei, respectiv 10,2 milioane de lei.

La liceele „Decebal” și „Traian” vor avea loc mai multe lucrări complexe precum: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a cladirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, instalarea sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului în interior, modernizarea instalației de iluminat sau lucrări de management energetic integrat pentru clădiri.

La Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii se vor executa lucrări precum: recompartimentarea și înlocuirea finisajelor interioare, refacerea termoizolației de pe fațade și termo/hidroizolația de la nivelul acoperișului tip terasă, reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reparația sau înlocuirea instalațiilor defecte. De asemenea, se vor face mai multe achiziții: mobilier specific, aparatura tehnică, echipamente IT.

Prin implementarea acestor proiecte se va asigura îmbunătățirea stării bazei tehnico-materiale și crearea unui cadru educațional modern, care să faciliteze un proces educațional calitativ și, prin urmare, un context optim pentru atragerea și menținerea în sistemul educațional pe o perioadă cât mai îndelungată a elevilor.

related posts

Leave a Comment