Home Editorii noștri îți recomandă Clinică de terapie cu câini, la Cluj

Clinică de terapie cu câini, la Cluj

by Crina Matei
0 comment

Încet-încet, călcăm pe urmele unor ţări în care animalele sunt folosite de multă vreme în scop terapeutic. Fie că e vorba de tulburări din spectrul autismului, de Sindromul Down sau de fobii puternice, aceşti câini îşi fac meticuloşi şi entuziaşti treaba, fără să ceară ceva în schimb. Prima clinică de terapie cu câini din România s-a deschis în județul Cluj. Aceasta se adresează atât copiiilor, cât şi adulţilor, tipici şi cu diverse deficienţe sau cu tulburări din spectrul autist.

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depăşească mai uşor obstacolele întâlnite. În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie facilitează stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor sociale.

Echipa clinicii de terapie cu câini este multidisciplinară, formată din specialişti în sănătatea mintală şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ terapie standard (terapie cognitiv comportamentalã, ABA, logopedie) şi terapie asistată de animale.

Rezultatele studiilor de specialitate relevă faptul că interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare.

Sursa: Ştiri Satu Mare

related posts

Leave a Comment